Växthus och miniväxthus förlänger säsongen för oss odlingsintresserade och skyddar känsliga plantor mot angrepp från såväl stora som små skadedjur. Oavsett om husen är byggda av glas eller plast så koncentreras solvärmen inne i huset. Även luftfuktigheten höjs vilket det flesta plantor mår bra av. De lite större växthusen kan lätt förvandlas till platser där du gärna vistas och kan inredas med t.ex. bekväma utemöbler förutom rena arbetsytor. Idag finns många tekniska hjälpmedel avsedda för växthusinstallation som gör din odling ännu mer effektiv.

Investera i ett växthus att odla i och njuta av

Växthus finns i flera stilar och prisklasser. Innan du bestämmer dig för att investera i ett särskilt hus för din växter bör du fundera över hur du tror att du kommer att använda det. Vill du ha ett utrymme där du kan koppla av från tidig vår till sen höst, mitt emellan ute och inne? Eller är du framförallt ute efter ett hjälpmedel som gör att du kan odla på ett roligare och effektivare sätt? Förr i tiden kallade man växthusen för orangerier eftersom det var så vanligt att de användes för odling av apelsin och andra citrusträd. Idag har du ett otroligt stort urval av växter som trivs i hus av glas eller plats under årets olika årstider. Många arter som gillar svenskt sommarväder men som har svårt att klara våra vintrar kan man skydda ifrån frost i ett växthus om du har en värmekälla i det. Vi kan erbjuda såväl påkostade hus med gedigen grund som mycket prisvärda varianter.

Satsa på ett personligt växthus med dina favoritplantor

Ett växthus kan precis som vilken miljö som helst i ditt hem eller i trädgården uttrycka din personlighet. Många lite mer rustika inredningsdetaljer som kakelugnar och badkar med lejontassar kan, även om de är lite kantstötta, addera såväl stämning som helt nya funktioner till växthuset.

Du kan åstadkomma väldigt mycket också med små medel. Ställ en fin kandelaber på ett växthusbord och låt växterna kasta dramatiska skuggor omkring sig i skenet från romantiska stearinljus. Med våra många växthustillbehör kan du också skaffa den utrustning du behöver för att skapa en så bra miljö som möjligt för dina krukväxter. Vi har bland annat krukisolering som skyddar mot frost, automatiska bevattningssystem, olika förvaringslösningar som passar i växthus och anordningar som gör att du kan kontrollera värme och luftfuktighet. Kanske vill du ge dina växter extra ljus med hjälp av en växtlampa? Titta även på våra olika nockdekorer som är ett sätt att med små medel förändra det visuella intryck som ditt hus ger.

Skånska Byggvaror har bra villkor och stort sortiment

Om du tänkt köpa växthus hittar du många modeller i flera olika serier här på Skånska Byggvaror. Vi har också alla de tillbehör du kan tänkas behöva om du vill ta ditt odlingsintresse till nästa nivå eller bara inreda en plats där du kan trivas och koppla av. Vi samarbetar med pålitliga tillverkare av kvalitetsprodukter och levererar din beställning snabbt och fritt över hela Sverige. Läs mindre

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden