Behåll utelivet längst av alla - beställ och montera nu. Se aktuella kampanjer här. Gäller till och med 29 juli.

25% rabatt - terrassmarkiser

terrassmarkiser
25% rabatt

Vanliga frågor om SOLSKYDD

Hur vet jag vilket mått jag ska ha på min fönstermarkis?

För att få rätt bredd, mät fönstrets, inte glasets, ytterkant och lägg till 10 cm per sida. Utfallet räknar du ut genom att mäta fönstrets höjd, dela det på två och lägga till 10 cm. Utfallet mäts från väggen till ytterkant framtill.

Går det att beställa ny kappa till markiser jag har hemma?

Nej, det går tyvärr inte. För att bli snyggt måste kappan mått- och mönsterpassas.

Går det att beställa endast tyg till markis jag har hemma?

Ja, du kan beställa ny markisväv till dina markiser.
Med vår utbytbara väv kan du köpa en ny, måttanpassad väv till dina befintliga fönster- eller terrassmarkiser. På så sätt behöver du inte byta ut hela markisen när du känner att det är dags för en uppdatering.

Här hittar du utbytbar markisväv till fönstermarkiser och terrassmarkiser.

Kan jag ha både vev och motor till en markis?

Nej, det är antingen eller.

Kan jag eftermontera motor på en markis?

Ja, om det är en terrassmarkis som är köpt hos Skånska Byggvaror AB så går detta att lösa. Det går dock ej att eftermontera på fönstermarkiser. Motorn kan du installera själv, men inkopplingen av el ska göras av behörig elektriker.

Genom att välja en svensktillverkad markis från Skånska Byggvaror, får du möjligheten till en måttanpassad markis, i intervall om 10 cm. Markisen bli unik med de valmöjligheter vi har att erbjuda. Du kan till exempel välja på ett 20-tal vävar, samt tillbehör som motor, vev eller dragband, där varje detalj är av högsta kvalité.

När det handlar om markiser så är vi specialister på området. En markis kan, beroende på material och konstruktion, stå till tjänst med en mängd funktioner, som underlättar och förgyller tiden som tillbringas i hemmet. Fönstermarkiser ger svalare inomhusklimat och skydd mot bländande solsken, medan terrassmarkiser höjer kvaliteten på utomhustiden genom att skydda både mot sol och regn. Vi erbjuder endast svensktillverkade produkter med hög materialkvalitet som har lång livslängd. Med fem års garanti mot mögel, röta och blekning är vi måna om att ge våra kunder en trygg inköpskänsla.

Markiser för bättre klimat inomhus och utomhus

Idag har vi material och kunskap som gör att markiser verkligen kan optimeras. Tiderna är förbi när allt en markis gjorde var att skydda mot solstrålarnas värme. Detta är naturligtvis fortfarande den huvudsakliga uppgiften men utförd med otroligt mycket mer raffinemang. Ta t.ex. våra terrassmarkiser som lyckas med konststycket att stänga ute 90-99 % av solstrålarnas värme. Under en markis av det här slaget råder alltså ett angenämt klimat även under riktigt varma sommardagar, där både människor och växter får skydd.

Vertikalmarkiser är ett annat exempel på produktens imponerande finesser. Detta är en s.k. screenmarkis som monteras så att den ligger som en duk längs fönstret. Vårt screentyg ger fri sikt genom materialet, fastän det stänger ute 94 % av solstrålarnas värme. Hög tålighet mot UV-strålning är en självklar egenskap för denna eleganta lösning, som blir en lika klädsam som praktisk detalj till hemmet. Alla våra markiser finns i ett stort urval av färger och mönster så att du ska kunna få tag på det du föreställt dig.

Markiser som pricken över i:et

Tänk inte på markiser som en tråkig nödvändighet. Faktum är nämligen att de markiser vi erbjuder idag är så estetiskt tilltalande att de förhöjer intrycket av ett hem. Terrassmarkiser i medvetet färgval ger ett komplement till huset som ser så självklart ut när det väl är monterat att du blir osäker på hur det såg ut innan. Även under mulna dagar med lätt duggregn kan du krypa ihop ute i friska luften under terrassmarkisen, insvept i en mjuk filt, och låta tankarna vandra medan du betraktar vädret. Om det är den vinande sidovinden på uteplatsen som du irriterar dig på, så är sidomarkiser lösningen. De skyddar mot vind, lågt liggande kvällssol och insyn. Dessutom är det lätt att montera dem, och du kan placera dem varsomhelst på tomten. Med en sidomarkis gör du uppdelningar på terrass eller i trädgård som skapar dynamik och ökad trivsel. Rätt markis ger förhöjd kvalitet till ditt boende och är en investering som lönar sig i många år framöver.

Skånska Byggvaror - en garanti för hög kvalitet

Den som beställer markiser online på Skånska Byggvaror kan inte bli annat än nöjd. Det här är hemmafixarens självklara val när både pris och kvalitet ska stämma. I Sverige har vi en stor mängd villaägare som har behov av att kunna beställa varor med smidig hemleverans. Vi garanterar säker leverans och en mängd olika betalningssätt så att du kan välja mellan allt från kreditkort, Qliro eller direktbetalning med internetbank. Läs mindre

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden