Just nu erbjuder vi delbetalning till 0 % ränta i upp till 36 månader. Läs mer

Rabattstege
upp till 30% rabatt

Rabattstegeupp till 30% rabatt

Vanliga frågor om fönster

Vad betyder U-värde?
U-värdet visar hur mycket värme ett fönster släpper igenom. Ju lägre U-värde, desto bättre isolering. Gamla 2-glasfönster har till exempel ett U-värde på runt 3,0. Sätter du in ett modernt energiglas kan du hamna på låga 1,1 i U-värde. Då har du sparat mer än 60 procent av den värme som passerade genom dina gamla fönster. Vi har även fönster som har ett ännu lägre U-värde.
Prisgaranti – vad innebär det?
Hos oss handlar du alltid till låga priser. Vi är så pass säkra på våra låga priser att vi vågar ge dig en prisgaranti på våra storsäljande och mest populära uterumspartier och alla våra fönster. Om du hittar samma vara till ett lägre pris hos en konkurrent, matchar vi priset och ger dig dessutom 10 % av mellanskillnaden tillbaka. Hur bra är inte det?

För att vara säkra på att du får det bästa priset just nu gäller prisgarantin upp till sju dagar efter att du lagt din order.

Läs mer om prisgarantin här och vilka villkor som gäller. 
Hur kan jag få ner energikostnaden med nya fönster?
Med energieffektiva fönster kan du sänka din energikostnad upp till hela 30 procent! 

Större delen av landets äldre villor har nämligen fortfarande tvåglasfönster som uppemot en tredjedel av husets värme försvinner igenom. Lite nyare hus har oftast treglasfönster som isolerar tre gånger så bra som gamla traditionella tvåglas. Men de nya & moderna energieffektiva fönstren isolerar dubbelt så bra som treglasfönster. Här finns det alltså tusenlappar att spara varje år! Dessutom så sänker du din klimatpåverkan.

Läs mer här om energieffektiva fönster och använd en kalkylator för att räkna ut hur mycket pengar du kan spara på att byta fönster.

 
Höjs värdet på huset med nya fönster?
Att byta ut gamla fönster mot nya energieffektiva fönster är en smart investering:

  • Sänker husets löpande utgifter i form av sänkt energikostnad.

  • Dessutom får huset en lägre klimatpåverkan och ljudisoleringen förbättras.
Varför uppstår kondens på energifönster?

Kondens på energifönstrets utsida beror på att glaskassetten isolerar så effektivt att rumsvärmen inte når ut till det yttersta glaset som blir kallt. När luftfuktigheten är hög kondenseras fukten på fönstret. Kondens bildas i regel under kalla klara nätter och försvinner oftast under morgontimmarna.

Kondens på fönstrets utsida kan förekomma på välisolerade fönster i utsatta lägen där luftfuktigheten är hög.

Vad är bröstning?

Bröstning kallas den nedre delen av en fönsterdörr, alltså den täta delen av dörren som är nedanför glaset. Du vill att bröstningen ska linjera med botten av det fönster som finns i anslutning till dörren.

Måttangivelsen för en fönsterdörr med bröstning kan till exempel vara 9-21-13 dm där sista siffran anger vilken fönsterhöjd dörren linjerar med. I detta faller linjerar då fönsterdörrens bröstning med ett fönster som har modulhöjd 13 dm.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden