EXTRA HELGERBJUDANDEN - Gäller 25-29 april Se kampanjerna här

Att lägga ett nytt golv är enklare än vad du kanske tror, och är ett bra sätt att förändra intrycket och känslan av ett rum. Det kan antingen harmonisera med eller bryta av mot övriga detaljer i rummet.

Att hitta rätt golv

Det finns idag ett stort urval av golv på marknaden och det kan därför kännas som en djungel för den som vill hitta rätt. Golv i ek, laminatgolv, parkett, vinylgolv, golv för uterum och klinkers är bara några exempel på vad du kan välja mellan. Det är en bra utgångspunkt att ställa sig frågan i vilket slags rum golvet ska ligga och vad du eller din familj använder rummet till. Golv i sovrum jämfört med en hall eller kök ställer olika krav på ytskikt.

Behöver golvet ytbehandlas?

Att lägga golv själv, även för den ovana, är inte särskilt svårt om du bara vet vad du bör tänka på. Är det kakel eller klinkers du ska lägga bör du inte glömma ytbehandling på plattorna, det skyddar mot väta, smuts och fettfläckar. Om du bara behandlar ytan rätt kan ett kakel- eller klinkergolv vara både snyggt och väldigt tåligt i till exempel rum som kök eller hall.

Skånska Byggvaror erbjuder golv av god kvalitet

Skånska Byggvaror erbjuder ett stort sortiment av golv som både håller länge och är smidiga att lägga själv. Köp till exempel ett klickgolv för att snabbt få ditt nya golv på plats. Läs mindre

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden