Just nu erbjuder vi delbetalning till 0 % ränta i upp till 36 månader. Läs mer

Golvvärme


Golvvärme ger det mest bekväma inomhusklimatet du kan tänka dig. Värmen fördelas jämnare än med andra uppvärmningsmetoder som radiatorer eller luftsystem. Med golvvärme får du varken drag eller kalla zoner och du undviker damm som blåser runt i huset. Samtidigt innebär golvvärme bättre hygien eftersom du undviker kombinationen av fukt och kyla på golvet. Barnen kan ligga på ett fint varmt golv och du kan hålla fötterna varma och huvudet kallt - istället för tvärtom.

Den enklaste golvvärmen du kan få

Med Veria Clickmat kan du lägga din egen golvvärme. Klicka helt enkelt ihop mattorna och anslut strömförsörjningen till ett vanligt eluttag. Du behöver inte använda en elektriker. Veria Clickmat kan läggas på ditt befintliga golv och sen kan du lägga antingen trä-, parkett- eller laminatgolv direkt ovanpå Veria Clickmat. Går inte att kombinera med Meisterdesign Life då detta golv läggs på underlaget Meister Silence Compact.

Enkel lösning med många fördelar

Med Veria Clickmat får du många funktioner i en enda lösning. Isoleringen är inbyggd så att du inte behöver isolera ytterligare under golvvärmen. Mattorna är också ljudabsorberande trots att de bara är 8 mm tunna. Det innebär att du i de flesta fall inte behöver justera dörrsteg och dörrar.

Ska du välja 55 W eller 100 W?

Om du har ett betonggolv som undergolv (exempelvis i källaren) så kommer 100 W ge dig några grader högre golvtemperatur och du är mindre beroende av extra värme i rummet jämfört med 55 W. Om du väljer 100 W så måste du ha ett icke-brännbart undergolv.

Värt att komma ihåg är det inte är antalet watt som kan skada ett golv, utan temperaturen. Natt- och dagsänkning kan bidra till att för höga temperaturer undviks.

Vid installation av 100 W rekommenderar vi att du inte lägger mattor, madrasser eller andra stora föremål på golvet eftersom det kan resultera i för hög temperatur och skador på golvet kan uppstå.

Planera din golvvärme

Det är viktigt att du mäter upp ditt rum korrekt för att beräkna hur mycket matta du behöver. Därför rekommenderar vi att du planerar din mattläggning med EasyPlan™ på Verias hemsida. Det säkerställer att du får rätt storlekar och tillbehör till just ditt projekt.

Läs mindre

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden