Byggsystemet

Att bygga attefallshus eller garage kan för många upplevas svårt. Men med hjälp av vårt flexibla väggblocksystem kan du på ett enkelt sätt få ett vädertätt hus på plats över en helg.

Alltid enkelt och prisvärt

Fri frakt och hemleverans

Fri frakt och hemleverans

Hos oss får du fri frakt och snabb leverans, hela vägen hem.

Egen tillverkning

Egen tillverkning

Genom att själva ta hand om allt från design till produktion kan vi kapa onödiga mellanhänder.

Grundat 1965

Grundat 1965

Hög kvalitet till ett lågt pris. Sedan 1965 har vi bevisat att det är möjligt.

Inspiration & tips

 • Vilken grund ska jag välja?

  En bra grund är en förutsättning för ditt nya husbygge. Då vill du självklart ta rätt beslut och som håller över tid. Valet av husgrund är också ett val av miljöavtryck - både på kort och lång sikt. Det är inte lätt att alltid göra rätt och hållbara val men här reder vi ut begreppen.

  Läs vidare här
 • Så här gjuter du en platta på mark

  Vid grundläggning för garage, attefallshus och stugor för året runt-användning används i stort sätt alltid platta på mark. Att gjuta en platta med armerad betong är ett omfattande jobb, men det behöver inte vara så svårt. Här har vi tillsammans med Byggmax tagit fram en filmserie om hur du gör det på egen hand och vad som kan vara bra att tänka på inför gjutningen av din platta.

  Läs vidare här
 • Montera golvbjälklag i hus

  Om du bygger nytt eller renoverar är det troligt att du stöter på- eller väljer att bygga ett golvbjälklag av trä. Fördelen med ett träbjälklag är att utförandet enbart kräver enkla verktyg till skillnad från om du ska gjuta ett betongbjälklag. Dessutom är det enklare att modifiera ett träbjälklag om du i framtiden vill dra nya installationer, som till exempel avloppsrör till en gästtoalett.

  Läs vidare här

Vanliga frågor och svar

 • Ingår allt som behövs i byggsatsen?

  Du kommer få hem en komplett byggsats för en vädertät byggnad. Det betyder att både väggar, fönster, dörrar, takstolar och takbeklädnad så som råspont, underlagspapp och ytpapp ingår. Självklart ingår även material för inklädnad samt tillbehör som skruv och spik.

  Material till grunden ingår inte, utan den behöver du själv planera och köpa separat beroende på dina behov. Du behöver också köpa till de skruv som behövs för att fästa väggblocken i grunden, eftersom även dessa behöver anpassas utifrån din grund.

  Här kan du läsa mer om fördelarna med olika typer av grunder

 • Vilka garantier gäller för era modulära byggnader?

  Vi ger alltid 2 års produktgaranti och 10 års garanti mot tillverkningsfel på alla modulblock.

 • Får jag med en monteringsanvisning?

  Självklart! Vill du kika på den redan nu hittar du den här: Monteringsanvisning för Modulära byggnader

 • Jag har en friggebod på 15 kvm, får jag bygga ett attefallshus på 30 kvm?

  Ja, utöver en friggebod på 15 kvm får du bygga ett attefallshus på 30 kvm. Men kom ihåg att göra en bygganmälan och invänta startbesked.

 • Vad får jag bygga, utan bygglov?

  Du får bygga 15 m2 + 30 m2 utan bygglov, däremot kan det behövas en bygganmälan. Vårt onlineverktyg hjälper dig att skapa de ritningar som behövs för bygganmälan.

  En friggebod på 15 m2 får inte heller vara högre än 3 meter och attefallhus inte högre än 4 meter. Du får inte bygga närmare tomtgränsen än 4,5 meter, utan grannens medgivande.

 • Kan jag göra egna ändringar/anpassningar eller är allting standard?

  Javisst! I vårt onlineverktyg kan du anpassa och och utforma din byggnad så du får den som du vill ha den.

 • Vilket material är era modulära byggnader gjorda av?

  Våra modulblock och takstolar är tillverkade i obehandlad gran av hållfasthetsklass C24.

  C24-klassning görs på produkter med hög hållfasthet, vilket innebär att de klarar hög belastning av snö m.m. Reglar klassade som C24 är alltid stämplade med texten C24 samt producentens certifikatsnummer och står under tredjepartskontroll.

 • Vilken snözon har era modulära byggnader?

  Våra modulära byggnader har en snözon på 3,5 vilket täcker större delen av hela Sverige. Snözon 3,5 betyder att huset klarar en snölast på 350 kg per kvadratmeter minst en gång under en 50-årsperiod. Här kan du se en karta över de snölastzooner vi har i Sverige

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden