Starta sommaren först av alla. Påbörja ditt projekt nu och bli klar innan sommaren. SE AKTUELLA KAMPANJER
20% rabattYtterdörrar

20% rabattytterdörrar

Dörrar är ofta en detalj som vi tar för givet i våra hem. Faktum är att ingången till vårt hem sätter en stor prägel och ofta står för dina gästers första intryck av din bostad. Här hittar du ytterdörrar, innerdörrar och fönster- och altandörrar som förhöjer och förbättrar atmosfären hemma. Matcha fritt med beslag och handtag för att skapa en enhetlig känsla från första anblick. Idag finns det en stor mängd av varianter av välja emellan - botanisera fritt och hitta det som passar bäst i just ditt hem

Personliga dörrar i ditt hem

Du har säkerligen sett dörrar som står ut från mängden och bidrar till heminredningen. För oss som är medvetna om husets alla detaljer är dörrar en viktig attiralj som inte får förbises. Därför kan du välja mellan olika stilar, färger, storlekar och material. Utgå från en väldesignad dörr och sätt en personlig prägel på dina val. Vill du matcha din dörr med husets färgtema eller vill du satsa på en variant som släpper in mycket ljus och bidrar till en upplyst korridor eller hall?

Säkra och kvalitativa dörrar

Oavsett vilka behov du har kommer du finna en rad olika alternativ som både kan skydda ditt hem och göra det ännu vackrare. Välj mellan dörrserier som specialiserar sig på speciellt utsatta miljöer eller ta en närmare titt på brand- och ljudklassade ytterdörrar. Med kvalitativa tillbehör från välkända märken är det bara en tidsfråga innan du hittat en exklusiv, väldesignad och pålitlig dörr som kommer göra jobbet åt dig.

En trygg leverantör

När det kommer till kvalitativa dörrar är Skånska Byggvaror ett tryggt val. Vi har mångårig erfarenhet från branschen och har levererat tusentals dörrar över hela landet. Som kund får du alltid smidig hemleverans av dina varor, hela vägen hem. Ta en närmare titt på vårt sortiment och hitta just din favoritdörr.Läs mindre

Vanliga frågor om DÖRRAR

Vad är ställplats och hålmått?

Hålmåttet är storleken på hålet som gjorts i fasaden, även kallat väggöppning. Ställplatsen är utrymmet mellan väggöppningen och fönstret, dörren eller skjutpartiet. Ställplatsen ska drevas (isoleras) och skyddas med foder, t.ex. en list.

Hur mäter jag vilken dörrstorlek jag ska ha?

Du mäter öppningen i väggen för att avgöra vilken storlek det är du ska beställa.

Vad är måttet 10x21? Hur ska jag läsa det?

De mått som anges är modulmått. Måtten anger dimensionerna på hålet i väggen (bredd x höjd) och baseras på jämna decimeter. Är hålet till exempel 1000 x 2100 mm så är modulmåttet 10x21.

Hur vet jag om dörren är höger- eller vänsterhängd?

Dörrens hängning anges enligt gångjärnens placering sett från husets utsida.

Ska U-värde vara högt eller lågt?

U-värdet ska vara så lågt som möjligt. U-värdet är den beräknade isolerförmågan i ett material. Ju lägre U-värde ytterdörren har desto bättre isoleringsförmåga.

Vad är formgaranti?

Formgaranti betyder att ett dörrblad kan böja sig max 4 mm på dörrens längd utan att det är något fel på dörrbladet. Blir det en varaktig större avvikelse så är det ett garantiärende. Denna garanti gäller 10 år från inköpsdatum.

Vad är isolerglasgaranti?

Isolerglasgarantin gäller mot kondens i glaskassetten som uppkommit på grund av att luft kommit in mellan glasen. Denna garanti gäller 5 år från tillverkningsdatum som finns stämplat i kassetten.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden