Uterum


Bygg till ditt nya favoritrum på huset. En inglasad veranda eller uterum binder ihop trädgården med hemmet och ger en rofylld plats där du kan spendera långa sommardagar i skydd av det svenska vädret. Denna plats går att göra personlig och anpassa precis efter ditt tilltänkta behov. Det finns glasväggar som håller värmen hela året runt eller de som låter dig förlänga sommaren in mot hösten. Saknar du plats i närheten av huset kan du bygga ett fristående uterum längre bort i trädgården omgiven av gräsmattan och lummig grönska.

Ett uterum ska passa just ditt behov

Att bygga till ett nytt rum kan kännas som ett stort projekt att ta sig an men är väl värt mödan. Det speciella med att ha tillgång till ett uterum är känslan av att vara både inomhus och utomhus samtidigt. Det naturliga ljus- och luftflödet piggar upp under sommarhalvåret och med rätt isolerade glasväggar kan du faktiskt spendera vinterhalvåret där ute också. Överväg ditt behov och placeringen av uterummet utifrån dina personliga preferenser. Vill du ha ett fristående mindre rum någonstans i trädgården där du kan bjuda på fika bland växtligheterna under sommaren? Eller vill du ha en helt ny vinterträdgård i anslutning till huset med braskamin och ullfiltar? Vill du ha sol på morgonen eller kanske en plats att njuta av solnedgången? Det finns lika många möjligheter att designa ditt nya uterum som det finns spännande idéer så låt dig inte begränsas. Hos oss hittar du material och inspiration för att genomföra ditt projekt precis som du vill ha det.

Designa ditt uterum direkt online

Ditt nya uterum kan se ut på många olika sätt och fylla många olika funktioner. Planera noggrant innan du påbörjar projektet och överväg dina behov. Det är inte alltid nödvändigt med golv till uterum om du redan har en veranda. Då kan det räcka med att installera själva glasväggarna direkt på trägolvet medan ett kraftigare isolerat rum behöver ett riktigt golv och tak. Vill du kunna använda rummet året runt kan du lyxa till det med golvvärme och en kamin eller infravärmare. Oavsett isoleringsbehov är alla våra glasdörrar av säkerhetsglas som håller ute oönskade gäster. Med olika varianter av uterumstak kan du justera värmen precis som du vill ha det. Välj ett tak med luckor som du kan öppna med myggnät eller ett skuggtak med rullgardin som enkelt kan hissas upp och ned. Använd vår uterumsguide för att med några klick designa ditt nya uterum och samtidigt få en prisuppgift. Välj utförande, dörrar, tak och andra tillbehör direkt på hemsidan innan du bestämmer dig.

Skånska Byggvaror hjälper dig hela vägen

Har du bestämt dig för att ett nytt uterum som vårens investering kan du vända dig till oss på Skånska Byggvaror. Vi har olika modeller som kan anpassas efter dina behov och ditt hus. Välj fasadmonterat eller fristående för varma eller kalla månader med tillbehör som gör rummet komplett. Klicka dig fram med uterumsguiden och beställ sedan fraktfritt var du än bor i Sverige. Läs mindre

Du får taket på köpet!

Köp ett komplett uterum innehållande stomme, kanalplasttak och glaspartier för minst 49 000 kr så bjuder vi på taket!

Ange koden TAKPAKOPET i kassan.

Gäller t.o.m. 28 januari 2019. Gäller säsongsanpassat kanalplasttak, ej Comfort. Värde upp till 40 598 kr.


 

Drömhemmet - tips och inspiration när du vill bygga uterum


Ange postnummer för att få riktade erbjudanden