Just nu erbjuder vi delbetalning till 0 % ränta i upp till 36 månader. Läs mer
UTERUM 20% RABATT
t.o.m. 8 juli
UTERUM
20% RABATT
t.o.m. 8 juli

Vi är med dig
hela vägen

Många är de uterumsdrömmar vi varit med och förverkligat. Hos oss sitter Sveriges bästa rådgivare på uterum - och de är redo att hjälpa dig gå i mål med din egen uterumsdröm. Både före och efter ditt köp.

Kontakta oss →

Vanliga frågor om UTERUM

Vad är U-värde?

U-värde är den beräknade isolerförmågan i ett material. Ju lägre u-värde något har desto bättre isoleringsförmåga.

Vad är säkerhetsglas?

Säkerhetsglas är ett härdat glas som är standard i alla våra uterumspartier. Det är omkring fem gånger starkare än vanligt glas. Om ett säkerhetsglas spricker blir det många små bitar som inte är vassa, till skillnad från vanligt glas som spricker i större skärvor.

Vilken taklutning ska man ha på sitt uterum?

Vi rekommenderar en lutning på 1:10, dvs 10 cm per meter.

Kan jag få specialmått på stommen till mitt uterum?

Då våra stommar till uterum är förkapade och anpassade till  både uterumspartier och tak är det inte möjligt. Det finns dock ett antal okapade stommar som är möjliga att anpassa till viss del. Se våra okapade stommar.

Varför ska jag välja en grundbehandlad stomme?

Stommen till uterummet bör alltid grund- och täckbehandlas för att skydda mot röta, svamp och insekter. Hos oss kan du välja på en stomme som enbart är grundbehandlad/impregnerad och en som är både grundimpregnerad och grundmålad. När du väljer en behandlad stomme sparar du både din värdefulla energi och uterummet blir snabbare färdigt.

Grundbehandlad/impregnerad

Här får stommen en vattenbaserad grundbehandling med impregnerande egenskaper. Detta skyddar mot röta, svamp och insekter.

Grundbehandlingen sker genom att de olika delarna doppas i en tank med impregneringsmedel. Uterumsstommen behöver sedan grund- och täckmålas inom 3-6 månader från leverans med en vattenbaserad färg. Stommen kan med andra ord täckmålas efter montering.

Använd kvistlack för att motverka kådblödning.

Grundbehandling + vit grundmålad

För utvalda stommar erbjuder vi vit grundmålning som gör att täckfärgen fäster bättre. Stommen till ditt uterum är då grundbehandlad och därefter spraymålad med vit färg (RAL 9016), en vattenbaserad akrylfärg med halvmatt finish. Allt du behöver göra är att täckmåla stommen efter montering.

För ett fullgott skydd ska toppstrykningen göras inom 3-6 månader från leverans.

Följ alltid färgleverantörens anvisningar.

Hur ser jag att min uterumsstomme är grundbehandlad?

Står det "White" så är det alltid behandlad stomme du fått till ditt uterum. Bipackad finns ett dokument om din grundbehandling.

Kan man gå på kanalplasttaket?

Nej, man ska inte gå direkt på kanalplastskivan. Vid montering eller underhåll, lägg en planka/skiva över takbalkarna för att bära upp kroppsvikten.

Ett inglasat uterum för alla smaker

Bygg till ditt nya favoritrum på huset. Ett inglasat uterum, inglasad altan, veranda eller ett uterum som binder ihop trädgården med hemmet och ger en rofylld plats där du kan spendera långa sommardagar i skydd av det svenska vädret. Vi har tillsammans med arkitekter tagit fram ett antal färdiga koncept som ska göra det lättare för dig att välja. Fasadmonterade uterum, fristående eller verandor, alla framtagna för att passa alla typer av hus och stilar. De här modellerna kan varieras i det oändliga, i princip. Du har hundratals storlekar att välja på. Laborera med panelväggar, fönsterpartier, skjutdörrar och andra komponenter i vår uterumsguide. Oavsett vilken modell du väljer kommer den i en smart byggsats som du enkelt bygger ihop själv.

Ett flexibelt uterum

Det är enkelt att välja ett färdigt uterumspaket som är komplett med stomme, glaspartier och tak. Men givetvis går det också att köpa våra populära uterumspartier och andra uterumsdelar separat. Du kanske vill ha fasta aluminiumpartier, skjutbart eller vikbart. Perfekt för dig som vill bygga ditt uterum helt på ditt sätt, eller om du kanske bara vill byta glaspartier till din altan. Det finns lika många möjligheter som det finns spännande idéer. Hos oss hittar du material och inspiration för att genomföra ditt projekt precis som du vill ha det.

Uterumsguide och experthjälp

I vår uterumsguide kan du själv designa ditt uterum sås om du vill ha det och både få fram ritning, pris och spara din design. Vill du prata med någon av våra uterumsexperter bokar du enkelt in en rådgivning där vi tillsammans diskuterar igenom ditt projekt i lugn och ro. Drömmen om ett uterum är närmare än du tror.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden