Starta sommaren först av alla. Påbörja ditt projekt nu och bli klar innan sommaren. SE AKTUELLA KAMPANJER

Växthus i vinter - tänk på det här innan frosten kommer


Visst är det härligt med ett grönskande växthus under sommarhalvåret. För att växthuset ska kunna leverera samma gröna glädje varje år finns det dock några saker som kan vara bra att tänka på innan vinterkylan tar över. Vi har satt ihop en lista med saker som kan vara bra att ta en extra titt på vad gäller ditt växthus i vinter.


Vintersäkra ditt växthus

  • Innan det blir vinter i och runt växthuset bör du kontrollera så att glas och lister är hela. En spricka i en ruta eller en tätningslist som trillat av kan bli den lilla detalj som en hård vind snabbt hugger tag i. I värsta fall kan hela rutor sugas ut.
  • Automatiska fönsteröppnare med gas (cylindern) bör tas in för att göra växthuset redo för vintern. Dessa kan annars gå sönder av kylan.
  • Det kan vara smart att låsa/spärra dörren och säkra alla fönster, med exempelvis buntband, så att dessa inte blåser upp av starka vindar.
  • Då växthusnocken inte är gjord för att bära något tungt bör snö som lägger sig på taket borstas bort så snart som möjligt, detta gäller särskilt blötsnö då denna kan bli väldigt tung.
  • Skulle du inte ha möjlighet att se över växthuset i vinter tillräckligt ofta kan ett tips vara att, på eget ansvar, placera en stadig stötta mellan mark och taknock i växthusets mitt.
  • På vintern vill många övervintra sina värdefulla växter i växthuset. Placera ett övervintringstält i växthuset och hjälp dina växter att ta sig genom vintern.


Några växthusfavoriter

Läs mer

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden