Energibesparing fönsterbyte

Hur mycket kan du sänka din energikostnad genom att byta ut gamla fönster? Här kommer en fingervisning:

Energi_aluminium_fo¨nster_detalj_12.jpg Större delen av landets äldre villor har fortfarande tvåglasfönster. Med tvåglas försvinner upp till en tredjedel av husets värme genom fönstren. De modernare treglasfönstren isolerar tre gånger så bra som gamla traditionella tvåglas. De ännu modernare energieffektiva fönstren isolerar dubbelt så bra som treglasfönster. Här finns det alltså tusenlappar att spara varje år! Dessutom så sänker du din klimatpåverkan.

Räkna snabbt och smidigt ut hur mycket du sparar på ditt fönsterbyte på EQ Fönsters hemsida genom att använda dig av den kalkylator som finns där.

På sidan kan du också läsa mer om den ideella organisationen EQ Fönster och vad den försöker åstadkomma när det gäller energimärkning och energianvändning.

TILL KALKYLATORN

Under den kallare årstiden är det rimligt att ange en riksgenomsnittskostnad för eluppvärmning på 2 kr/kWh. Vi räknade vidare med att vi hade totalt 22 kvm tvåglasfönster i en traditionell 70-talsvilla i Borlänge. Vi valde att byta till moderna fönster med ett lågt U-värde på 0,9 (Vad menas med u-värde?). Så här blev resultatet: 

NÅGRA BRA TIPS FÖR ATT SÄNKA ENERGIKOSTNADEN I VINTER

HITTA DINA NYA FÖNSTER
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden