Starta sommaren först av alla. Påbörja ditt projekt nu och bli klar innan sommaren. SE AKTUELLA KAMPANJER

Montera själv eller anlita hantverkare?

Att montera ett uterum kräver inga specialkunskaper. Våra uterum kommer med tydliga instruktioner för hur du steg för steg sätter ihop del för del. Det är bra om du, eller den du monterar med, har erfarenhet av montering, men det är inget måste.

Alla kan klara av en montering. Delarna är tunga, så du behöver bärhjälp. Om du inte har möjligheten att montera uterummet på egen hand finns det självklart hantverkare som kan hjälpa dig. Hitta hantverkare eller hör av dig till närmaste butik, så kan de ge tips om hantverkare som vi samarbetar med. Har du tid så rekommenderar vi att montera själv. Då sparar du pengar till exempelvis inredning och tillbehör till ditt uterum.

Olika typer av grunder

Beroende vilken tid på året du ska använda ditt uterum behöver du bygga olika typer av grund. Här är olika alternativ:

  1. Sommar – bygg uterummet på en altan. Använd plintar
  2. Vår/höst – isolera bjälklaget. Använd plintar.
  3. Vinter – gjut en platta.
Tre olika typer av grunder: altan, isolerat bjälklag och gjuten platta.

Att placera uterummet på ett altandäck är en enkel och snabb metod som inte kräver större erfarenhet eller avancerade maskiner. Besök någon av våra butiker eller ring till vår kundservice för konkreta tips på hur du ska tänka inför ditt bygge. På Husgrunder.com kan du läsa om olika typer av grunder.

Väljer du att bygga en plintgrund kan du välja att köpa färdiga plintar i bygghandeln eller anlita en hantverkare som gjuter dom åt dig. I övrigt kan du utföra jobbet själv genom att installera plintarna i marken.

Att gjuta en betonggrund är ett stabilt och hållbart alternativ som ger dig ett golv väl rustat för framtiden och utan underhåll. Det är en mer avancerad process som oftast kräver hjälp från en hantverkare för att grunden ska bli jämn och fin.

Support vid montering

Du kan alltid kontakta våra butiker och kundservice för att få support och hjälp om du har kört fast vid monteringens olika moment. Du når kundservice på: 042-210 100.

Få svar på dina frågor

Kundservice: 042-210 100
Hitta din närmaste butik här.Ange postnummer för att få riktade erbjudanden