Visar kommentarer 181 - 240 av 243

   42,2 %
   39,1 %
   11,3 %
   3,3 %
   4,1 %

Tillbaka till produkten

Sorteras efter betyg

Ola Orestam

Bra men några få defekter. Flisor o skador på limträbjälkarna och mkt gropar i vindskivorna.

Lars-Peter Karlson

Det finns lite till att komplettera instruktionerna med.

Gerhard Carlsson

Bra kvalitet och i huvudsak bra passform. Dock var byggbeskrivningen felaktig och svår tolkad. Märkningarna på materialet överensstämde inte med beskrivningen som medföljde!

Sune Grahn

Otydlig monteringsbeskrivning. Alldeles för mycket material i form av träreglar och skruvar. Mängden hade räckt till 2-3 stommar. Vilket betyder att priset kunde varit lägre om materialåtgången hade optimerats.

Ove Gustavsson

Vi köpte ett uterum med brutna hörn. Skånska Byggvaror levererar inte material till ”tårtbitarna” som uppstår när man köper med brutna hörn, vilket innebar att montagefirman "satte igen " hålet som uppstår. Detta gjordes med ohyvlade och endast grundmålat material, som i sin tur innebar att vi själva fått måla i efterhand på ganska svåråtkomliga ställen. Det är bättre att det levereras tillsammans med övrigt material så man får möjlighet att måla innan montage.

Bra kvalitet i sig, fick dock en detalj som var felkapad vilket ledde till att fönstren som skulle monteras ej passade.

Flera av bitarna var skadade av spännbanden från frakten. Väldigt mycket kvistar också.

Manualer var inte så bra.

Mauri

Stommen var väl det enda som stämde någorlunda, fast den är anpassad till plasttak inte plåttak som jag beställde, jag fick tillverka en extra takstol. Bristfälliga montage anvisningar.

Bättre beskrivning, om man köper stomme med brutet hörn så är det inget material med till den lilla tre kanten ovanför hörn fönstret.

Margaretha Pettersson

Mycket skador på stolpar

2 meters hörnstolparna kom i två delar som skulle limmas ihop och skruvas. För att få detta snyggt behövde de spacklas och slipas för att få nårgorlunda snyggt. Sillab gardens stolpar är klara från fabrik, vilket ger betydligt mindre arbete och snyggt direkt. I övrigt är kapade stommen av bra träkvalite och bra kapat. Sekundärvirket var däremot av sämre kvalite(skruvade och böjda och sågade med sliten sågklinga).

Leverans av panelsektion bör vara inplastat vid leverans med öppen bil.

Reima K

Man får vad man betalar för. Omärkligt med grundfärg på den färdigkapade limträ stommen, inga kullager i skjutdörrarna. Annars helt ok.

Oskar

Vissa bitar var förlånga.

Fick justeras trots färdigkapat.

Urban vikberg

Dåliga instruktioner.

Jan Lundström

En del stommar innehåller alltför stora kvisthål, som borde ha urborrats och täckts igen med en plugg. Bark förekommer i ytterkanten på några av takstolarna, vilket är störande.

Ulf

För kvaliteten på stommen ger jag 5 stjärnor. Bra kvalitet, bra kapat. Instruktionerna för att sätta samman stommen är undermålig och får max en tvåa. Några enkla exempel till förbättringar: 1. Ni har på instruktionerna markerat olika delar i stommen med C1,C2,B4,E24 etc. Men att ni inte satt etiketter på träpartiet är dåligt. Att sortera, mäta och använda uteslutningsmetod bland drygt 1 ton träparti tog sin lilla tid och kraft. 2. Ritningarna är i flera fall direkt undermåliga. Man får lägga många timmar på uteslutningsmetod för att förstå ritningarna. T.ex. en 45x70 läkt som ska sättas på frontbalken. Ska det vara 45 eller 70 på höjden? Tog nog 30 minuter med mätande och uteslutningsmetod för att avgöra.

Har inte monterat ännu

Nicklas

Några trädelar var transportskadade och det tog tid att få nya. Fick specialbygga en detalj för att snickaren skulle kunna komma vidare med bygget. Grundbehandlingen var så tunn och otydlig på vissa partier att vi valde komplettera med bättre grundfärg. Fick en extra takstol/bjälke i paketet, helt onödigt därför det inte går att göra så mycket annan än kaminved av den.

Bra och rejäla. Men något med flisor, vissa stora som tyvärr kommer synas som skada.

Den kapade stommen som levererades till uterummet Fira 5990x4175 var både helt komplett och hade exakta mått. De till brutna hörnen kluvna 120x2000x45 grader var något "flisiga" i kanterna och kunde hellre varit lite avslipade. Den grundbehandling av pulpettaket som skulle ingå , lyste dock med sin frånvaro, endast vindskivorna hade sådan behandling. Den utlovade leveranstiden kunde ej uppfyllas vilket förorsakade ytterligare stora förseningar av montagearbetet och extra kostnader för köparen i form av montageledning och byggkontroll. Jag återkommer inom kort till Stefan Nilsson, Skanska byggvaror med slutavräkning för dessa kostnader i enlighet med vår telefonöverenskommelse 2016-10-25.

Peter Numerius

Fula kapningar md flisade kanter. Den 45x45 +45x70 som ingick var av usel kvalitet och i helt fel längder för aktuell "byggsats".

Några stommar va väldigt fula. Tråkigt att behöva se det .

Måtten ok, finish mindre bra

Thord Gustavsson

Inget större fel på materialet. Däremot har ni otroligt dåliga monteringsanvisningar. Kundsupporten tar det timmar att få svar ifrån på telefon och dagar på mail. Kan inte vara er mening att det ska vara så??

Limträ & stolpar i mkt bra kvalitet, panelen hade mycket kvist + skador som drar ner betyget. Usel ritning med en hel del oklarheter.

Anders

Hej Beskrivning/Ritningen var ett skämt. Den var riktigt dålig. Material på stomme var bra. Fönsterna var bra. Aluminiumprofilerna skulle kunna göras bättre/smidigare , behöva vika skjutaihop tejpa för att delar ska sitta kvar på rätt ställe och det stog så i Ritningen. Ni skulle nog ta efter IKEA när det gäller ritningar.

Daniel i Vadstena

Om man väljer brutna hörn så är det inte kapat efter det. Var beredd på att såga och klyva ganska mycket för att vara "färdigkapat". Det blev 4 stora limträbitar över, finns inte på nån instruktion och de passar inte någonstans. Så de målade man i onödan. Över de brutna hörnen blir det en öppen "triangel". Ingen panel eller liknande finns med för att täcka, inte heller nämns det i instruktionerna. Var beredd på att vara kreativ.

Oliver

Inte helt nöjd med den kapade stommen (modell Fira 41*37) då delarna B1, B21 och E5 var för långa och jag fick låna en cirkelsåg för att kapa dem till rätt längd för att få dem att passa till takets bredd... Monteringsanvisningen är också något otillräcklig betr. frontbalkens infästning i husvägg och rekommendation för avstånd fördelning av skruvar.

GJ

Mycket dålig montageanvisning. Flera delar var för korta. Några delar saknades helt. Fick en mindre "peng", som kompensation. Takstolarna och dess upplag, var det dock bra passform på.

Helen

Måtten stämde inte riktigt

Var inte de mått vi hade beställt så vi fick kapa själva

Tess O

Väldigt irriterande när färdigkapade stommen inte stämmer med måtten på fönstersektionerna till uterummet. Vid kontakt så fick vi rådet att själva sätta reglar för att kompensera mellanrummen som uppstod ( inte ett enda mått stämde för fönstersektionerna..)

Michael Törnberg

Två stommar hade felaktiga mått. Stommen hade 6takstolar men fick taket anpassat för 5 takstolar.

Rätt kapat men konstig konstruktion. Följer man anvisningarna, som i sin tur är otydliga, så läcker det in vid regn. Behöver fogas på fler ställen än anvisningen anger. Skadat gods vid leverans.

Roger Karlsson

Saknade en bräda i leveransen aamt en trasig bräda. Leverans och kvalitetskontrollen - finns den?

Roger

Fungerade bra rent byggmässigt och allt stämde. Dock ett rejält bottenbetyg för grundbehandlingen som missat på de översta stolparna och fick reklameras.

Det kapade virket är helt OK. Svårt dock att se att det är grundmålat. Oklart om extrareglarna (45*45 och 45*70) är grundmålade. Den bifogade byggbeskrivningen under all kritik. Generellt för dåliga bilder och för lite förklarande text. Framgår inte exempelvis om vissa reglar skall vara liggande eller stående, oklart var exakt var främre vindskivan skall placeras, med mera. Det är mycket skråskruvning som gör det svårt att få exvis takstolar på exakt plats, Det finns inga bilder på just den storlek jag har köpt utan bara exempel från andra storlekar, är det färdigkapat så kan det inte vara så svårt att får en beskrivning för just mina mått.

Henrik Lundqvist

Världshistoriens sämsta byggbeskrivning. Fick lov att bygga om det mesta då det bara verkar finnas standardmått på stommar fastän jag påpeka att dom måste vara 2.40 m.

Stommen kom fellevererad, har reklamerat dels vis telefon o dels via mail, väntar fortfarande på återkoppling. Detta kostade oss både en massa onödig tid och pengar.

Kwanhathai Granerud

Dåligt märkning på stommen delarna. Dåligt stommens montera anvisningar . Dåligt att inte följa med små dela som visa på utställning plats och skulle säga till om är dem inte ingår i priset!

Ulf

Felkapade delar, vinkeljärn saknades.

Anders Winberg

Synd att Skånska bygg. inte informerar tydligare innan man beställer, väljer man "färdigkapad stomme" så innebär det att den är kapad inkl. "ställmått" vilket innebär kila upp karmar till dörrpartierna som i sin tur innebär extra lister, tätningar, förfulning, mer virke i markkontakt m.m. Hade vi vetat detta innan, hade vi beställt okapat för att själv kunna påverka bygget. Byggbeskr. är missvisande till ställmått utöver redan bef. ställmått. Ställmått + ställmått det blir rejält med utrymme. Har man aldrig byggt ett uterum från er så utgår man ifrån att ställmåtten på 10 mm ej påverkar stängning och låsning av glaspartierna. Er ritning och beskr. bör vara exakt på millimetern precis som vilken annan byggrit. Det är trots allt skillnad på ett åretrunt uterum (som vi best.) och sommaruterum. Satsa på individuella beskrivningar utifrån uterumsguiden och val för att komma så nära sanningen som möjligt. Farligt med generella byggbeskrivningar. Fint uterum i övrigt!

Ralf Stålhammar

Köper man en måttsatt byggsats skall även plasttaket vara tillkapat Stora fliser kvisthål som gått ur trät dålig instruktion även när man ringer kan de inte svara. bra levererat med kranbil även snabb lev av det som fattades I den första lev.

Pelle T

Till ock med limträet var skevt.

Håkan Gustafsson

pga fel delar levererades så blev montering av stommen väldigt försenad, fördyrad.

10 veckor för att leverera 2 ynka detaljer som saknades vid leverans, så uselt ni har hanterat detta är sjukligt. Avråder från köp av detta företag.

Mats Wahlström

När väl produkterna levererades ett några veckor försenade så det fel längder på takbalkar, Ändregel,Vindregel,Gavelfyllning & Vindskiva. Så hela bygget står halvfärdigt och jag väntar fortfarande efter 5veckor på nytt material. Så att jag är missnöjd är bara förnamnet.

Fredrick

Materialet hade ej korrekt fuktkvot vilket resulterat i att limträt har fått sprickor och blivit skevt. Vid leverans var även visa reglar enormt sneda och jag fick åka och köpa nytt på lokala bygghandeln vilket jag fick ersättning för.

Blev fel mått så byggarbetarna fick såga om

Packningen av materialet blev försenat två veckor pga att Skånska Byggvaror bytte packningssystem. Vid leveransen var limträstommen skadad och måste bytas vilket gav ytterligare en försening på mer än två månader.

Anders

Köpt ett komplett uterum inkl montering. Och det har runnit kåda från balkarna. Håller på att bytas ut.

Fredrik Jansson

Ni skickade fel stomme så uterummet blev fördröjt en månad. Och sedan vi snickarn kapa dom nya stommarna själv.

Vi har aldrig blivit så illa behandlad och fått så dålig service i Sverige.

Fick aldrig den kapade stommen

Jens Boldreel

det passade inte als , och bräderne för rinnan var for korte så jag fik köpe själv. Rinnan var for kort så jag fik köpa själv. Inte bra Jag vill gärna ha en dekort på 1000,- kr

Fick fel stomme och sen fel dimension som ni sedan tjafsade om.

Björn Nee

VI FICK VARKEN BRUTNA HÖRN ELLER RÄTT KAPADE DELAR. DE KAPADE DELARNA PASSADE DÅLIGT!
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden