Här skapas skjutdörrarna till ditt uterum


Vi hälsar på i fabriken i Bjuv

Skånska Byggvaror grundades 1965 och har ända sedan starten haft en stark lokal närvaro. I vår egen produktion i Skåne utvecklar och producerar vi produkter som sedan säljs och levereras direkt till kund utan mellanhänder. På fabriken i Bjuv träffar vi två medarbetare, Markus och Zafiro, som berättar om hur en del av processen ser ut.

Berätta lite om vad som tillverkas i Bjuv?

– Här producerar vi stora delar av uterummen och våra garderobsdörrar. Bland annat har vi både tillverkning och förädling av aluminiumprofiler. Några av momenten är att vi mäter, kapar, borrar, stansar och drar tätningslist. Sedan skickas det vidare till monteringshallen. Där fortsätter arbetet systematiskt med fokus på detaljerna. Vi ser till att allt stämmer på millimetern och att det blir estetiskt tilltalande, säger Markus. Lokalen är full av aktivitet och tillverkningen går på högvarv. Markus och Zafiro visar oss hur de olika precisionsmomenten går till samtidigt som de förklarar vikten av noggrannhet.

Vad är viktigt att tänka på i ert jobb?

– Det handlar väldigt mycket om yrkesskicklighet och att få till högsta kvalité. Vårt fokus är alltid på känslan för hantverket, det kan inga moderna maskiner ersätta. Vi har inget löpande band här, allt skapas för hand och med en passion för slutprodukten, förklarar Markus. När vi tittar oss omkring i lokalen är det lätt att bli inspirerad av den kreativa miljön som sprudlar av teknisk skicklighet och en stolthet över vad som levereras till kunderna. Från tillverkning till montering och förpackning gäller högsta standard hela vägen.

Fabriken i bjuv
Zafiro & Markus i fabriken i Bjuv.

– Alla delar av processen är lika viktiga. Vi packar även allt i lådor och ser till att det kommer med tillbehör som till exempel monteringsanvisningar, skruvsatser och list, säger Zafiro.

– Vi har också en rigorös kontroll vad gäller kvalité med P-märkning och CE-märkning. Vi kontrollerar att allt stämmer på skjutmåttsnivå och vi har höga kvalitetskrav på alla moment såsom de olika borr- och stansstationerna, tillägger Markus.

Vad är det bästa med ert jobb?

– Det är ett kul och omväxlande arbete där jag gör olika delar i processen, allt från stansning till förpackning, svarar Zafiro.

– Det gör mig glad att tänka på att dessa produkter vi tillverkar för hand kommer användas i flera år framöver och bidra till många härliga stunder i människors hem. Det är viktigt för mig, svarar Markus.

Bjuv

I fabriken

ZAFIRO: Medarbetare sedan 2012

MARKUS: Medarbetare sedan 2009

 
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden