Montera själv eller anlita hantverkare?

Att montera ett växthus kräver inga specialkunskaper, alla kan göra det! Våra växthus kommer med tydliga instruktioner för hur du steg för steg sätter ihop del för del. Ta såklart hjälp av grannar, släktingar, familj eller någon annan som vill vara med på ett kul projekt. Om du inte har möjligheten att montera växthuset på egen hand finns det självklart hantverkare som kan hjälpa dig. Har du tid så rekommenderar vi att monterar själv så sparar du pengar till exempelvis inredning och tillbehör till ditt växthus.

När det kommer till att bygga en grund för växthuset finns det olika alternativ som vi nämner i avsnittet ovan. Att bygga grunden med trall är en enkel och snabb metod som inte kräver större erfarenhet eller avancerade maskiner. Besök någon av våra butiker eller ring till vår kundservice för konkreta tips på hur du ska tänka inför ditt bygge.

Att gjuta en betonggrund är ett stabilt och hållbart alternativ men en mer avancerad process som oftast kräver hjälp från en hantverkare för att grunden ska bli fin och jämn.

Väljer du att bygga en plintgrund kan du välja att köpa färdiga plintar i bygghandeln eller anlita en hantverkare om gjuter plintarna åt dig. I övrigt kan du utföra jobbet helt själv genom att installera plintarna i marken.

Här presenterar Max några av de vanligaste sätten för hur en grund kan byggas till ett växthus.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden