Stöd


Här hittar du stöd som hjälper dig när du ska köpa och montera markiser. 

Tillbaka Så mäter du din markis Plisségardiner - såhär mäter du Plisségardiner - Topphängd eller flexhängd? Plisségardiner - Varför köpa till skena?

Så mäter du din markis

Så mäter du din markis

Så här rekommenderar vi att du mäter för att kunna montera din markis på bästa sätt.

Fönstermarkis
Om möjligt, lägg till 10 cm på varje sida om fönstret. Exempelvis är ditt fönster 120 cm brett, då väljer du en markis som är 140 cm bred. Detta för att solen faller i olika vinklar och du då får mer ut av din markis. Våra standardmarkiser har ett utfall på 70 cm, vilket innebär att den täcker ett fönster på max 120 cm höjd.

Väven på fönstermarkiserna är totalt 7 cm smalare än angivet breddmått.

Terassmarkis
Mät uteplatsen som markisen ska täcka, försök hitta en naturlig början och slut t ex kantstenar. Den kanske behöver vara något längre för att träffa bra fästpunkter. Utfallet bör vara väl tilltaget då solen står ganska lågt även på högsommaren. Kontrollera var konsolerna kan skruvas fast i väggen.

Väven på terrassmarkiserna är totalt 13 cm smalare än angivet breddmått.

Vertikalmarkis
Mät fönstret och lägg till 10 cm på varje sida om fönstret, totalt 20 cm både på höjd och bredd.

Väven på vertikalmarkiserna är totalt 8 cm smalare än angivet breddmått.

Plisségardiner - Topphängd eller flexhängd?
Topphängd eller Flexhängd? - Vad är skillnaderna?


Topphängd

Den löper uppifrån och ner, med snördrift på höger sida. Består av under- och överlist i aluminium med en veckad dubbel väv däremellan. Genom sina horisontella luftfickor och energismarta väv tilläggsisoleras fönstret. Ett invändigt metalliserat skikt reflekterar och förbättrar isoleringen ytterligare. Tar minimalt med plats i uppdraget läge.

Flexhängd
Du väljer var i fönstret du vill sol-/insynsskydda. Kan dras uppifrån och ner såväl som nerifrån och upp, även placeras mitt på fönstret. Består av under- och överlist i aluminium med en veckad dubbel väv däremellan. Genom sina horisontella luftfickor och energismarta väv tilläggsisoleras fönstret. Ett invändigt metalliserat skikt reflekterar och förbättrar isoleringen ytterligare. Tar minimalt med plats i uppdraget läge. Inga synliga hål eller linor som tar bort det eleganta utseendet på solskyddet.

Plisségardiner - Såhär mäter du
Så här mäter du – måttbeställning

Du får precis det mått du önskar. Max bredd: 2000 mm (topphängd) / 1500 mm (flexhängd). Max höjd: 2100 mm. Mät enligt bilden för att få rätt mått på din energigardin. Alla mått ska anges i mm.

1) Mät bredden där energigardinen ska sitta, ange det smalaste värdet i mm av dina tre mätningar.

2) Mät höjden där energigardinen ska sitta, ange det högsta värdet i mm av dina tre mätningar.

Plisségardiner - Varför köpa till skena?
Skena

Köp till skena för att skapa extra styrning och minimera ljusinsläpp vid kanterna. Det innebär att energigardinen löper i en snyggt designad skena i vit aluminium. Den håller gardinen på plats om du öppnar fönstret samtidigt som den tar bort ljusinsläpp i glipan mellan gardin och karm. Särskilt viktig om du vill mörklägga.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden