En vacker liten värld

Vad fick dig att välja växthuset Qube?

Jag tycker att det är så vackert! Det klara glaset i kombination med den svarta metallen är jättefint. Det passar perfekt i trädgården och ger en känsla av att inte ta mycket plats när du ser rakt igenom det. Samtidigt kan vi sitta på vår favoritplats i trädgården och titta på allt som spirar och växer inuti växthuset.

växthuset Qube

Vad odlar du i ditt växthus?

I år har vi odlat chili, majs, druvor, squash, sockerärtor, potatis och tomater i växthuset. Jag kunde ha haft plats för mycket mer, men som nybörjare i växthuset ville jag inte ha för mycket. Nästa år ska vi ha potatis och sockerärter igen, men chili och tomater har vi så mycket av så det väntar vi med några säsonger. Vi har planerat att ha många olika slags örter nästa säsong. Kanske att vi provar något mer exotiskt också, som kiwi. Jag har också planer på att fylla krukor med frön som jag har samlat in från min egen trädgård. Det kommer att bli otroligt spännande.

växthuset Qube

Vad betyder växthuset för dig?

Bara det att vara inne i växthuset; alla dofter, färger och glädjen av att se allt gro och växa. Att kunna ta ut barnen och se alla växter är så roligt! Barnen är väldigt stolta när de ser att det lilla fröet som de planterat har blivit en stor växt, och det är extra häftigt att kunna äta något av det.

Alfa och hrnnrd dotter står tillsammans i växthuset Qube

Har du något bra tips till andra som vill skaffa växthus?

Välj ett växthus efter vad du vill använda det till, och välj ett växthus som passar in i trädgården. Kom också ihåg att stora krukor eller planteringslådor är bra för god tillväxt.

Läs mer om Qube Växthus

Fakta

Alfa Catrin Krogh Gangsøy

Bor: vid Nesttun strax utanför Bergen, Norge.
Familj: Gift med Tord, 34 år. Har barnen Maribell 11 år, Maxim 9 år, Natala 7 år, Adine 5 år och hunden Bobby 4 år.
Produkt: Växthuset Qube 3,9 m².

Instagram: @alfakrogh

 

Skapa rum för livets alla stunder! Beställ 2024 års växthuskatalog som är fylld med inspiration och tips.

Bild på vår inspirationskatalog.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden