Så vad kan man göra i ett uterum?


Ett uterum är så mycket mer än bara ett rum. Mycket mer än bara en plats där du kan njuta av en kopp kaffe. Ett uterum kan uttrycka din personlighet och formas efter dina egna intressen. Möjligheterna är helt enkelt oändliga. Ett uterum kan vara precis vad du vill att det ska vara. Här är några idéer som vi har fått in från er.

Uterummet är alltid festens mittpunkt

Det säger åtminstone flera av er. Uterummet blir alltid i fokus under en fest, oavsett årstid. En fika, skaldjursmiddag, födelsedagsfirande eller grillfest på midsommarafton brukar oftast ske i eller runt uterummet. Och det brukar uppskattas av gästerna.

Träning och yoga 

Vi hade inte ens tänkt på det själva förrän flera började berätta hur underbart det är att röra på sig ute i ett uterum. Att utöva yoga utomhus är oftast inte möjligt på grund av vädret och inne i huset är det ofta inte en optimal miljö. Ute i en trädgård kan man däremot öppna skjutdörrarna till uterummet och släppa in lite frisk luft. Samtidigt får du in massor av ljus och känslan av att vara någon annanstans.

Och vem säger att man måste träna eller utöva yoga ensam? Du har alla möjligheter att bjuda över en god vän på både yoga och en fika efteråt. Med ett separat träningsrum hemma sparar du också mycket tid på att köra fram och tillbaka. Tid du kan använda till annat.

Kreativitet och konst

Det är inte lika kul eller praktiskt att ägna sig åt en hobby vid matbordet eller i vardagsrummet. Alla har inte extra utrymme, och vem gillar att stå i garaget? Med ett uterum får du en plats där du kan vara kreativ och utöva alla dina fritidsintressen. Vårt tips är att ett uterum är perfekt för konstnären.

Om du skapar något med akvarellfärg, akryl eller olja, då kommer det underbara ljuset och närheten till trädgården säkert att ge dig extra inspiration. Du är antagligen inte heller den enda i din omgivning som gillar att vara kreativ med penseln, så gör plats för fler när du sätter igång. Att leka med färger och skapa färgglada motiv på duk när höstmörkret lägger sig är också bra för den mentala hälsan.

Spännande övernattningar

Barn gillar tanken på att övernatta utomhus, men förutom några vackra sommarkvällar om året är det ofta både opraktiskt och skrämmande att övernatta i skogen. I ett uterum kan du återskapa stunden runt "brasan" ute i skogen och göra kvällstimmarna till ett minne för livet. Låt barnen bjuda över vänner på övernattning i sovsäckar, berätta spökhistorier och dricka choklad med marshmallows.

När det är dags att gå och lägga sig, beroende på temperaturen ute, kan du öppna skjutdörrarna och återskapa känslan av att tälta utomhus. Barnen kommer att sova bättre än någonsin och vakna upp med nya fina minnen på morgonen, redo att äta frukost i ett öppet uterum medan fåglarna kvittrar utanför.

Uterummet som ett litet växthus

Alla har inte utrymme eller råd att ha både uterum och växthus hemma i trädgården. Men på samma sätt som växthusägare ofta möblerar växthuset med stolar och bord, så kan en uterumsägare fylla uterummet med växter också. Ett uterum är perfekt för att odla växter och grödor i! I ett uterum kan du installera lamellgardiner som du kan justera, så att växterna inte får för mycket solljus.

Det isolerande taket av kanalplast kommer också att stoppa solens strålar från att bränna dina växter. Växter gillar att ha en jämn temperatur och i ett uterum kan man öppna skjutdörrarna och låta växterna få frisk luft när det finns behov av det. Med tomatspiraler kan tomatplantorna sträcka sig upp till taket samtidigt som tomatbladen sprider en underbar doft. 

Spontana firanden i uterummet

Det är trots allt inte så ofta man firar något stort så alla de många små stunderna av samvaro blir desto viktigare. Har du besök en lördagskväll kan du vara säker på att om dörren till uterummet står öppen så kommer gästerna att hamna där ute till slut. Så du kan lika gärna duka upp där i förväg.

Om du dukar bordet med ett litet smörgåsbord och goda drycker, eller om du bjuder på snacks en kväll med brädspel, då kommer uterummet att vara det bästa stället att njuta på under lediga kvällar med dem du älskar. Och om vädret tillåter en vacker sommarkväll kan ni också inta terrassen, skjuta undan möblerna, sätta på musiken och bjuda in till dans. Vem skulle du ha valsat med här?

Till alla uterum

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden