Uterummet - en plats för dina drömmar

Ett uterum är flexibelt. Ett uterum kan anpassas i så många former, för så många olika personligheter. Det kan bli den där platsen där drömmar förverkligas och nya minnen skapas. Vi har träffat Sabina och Thomas. Båda har byggt var sitt uterum med helt olika syften. Slutresultatet för dem har dock blivit det samma: en ökad livskvalité.

Ett uterum för träning och harmoni

Sabina Dufberg är en av Sveriges största träningsprofiler. Och när barnen hade vuxit sig så stora att de tagit över rummen i villan i Huddinge utanför Stockholm, behövde Sabina hitta en ny yta för sig själv. En plats där hon kunde träna och hitta harmoni. Valet landade på ett uterum i anslutning till huset. Med hjälp av en hantverkare byggde Sabina ett uterum optimerat för träning och där gränsen till ljuset och naturen suddades ut.

Uterummets bästa fördelar enligt Sabina:

  • Ljuset. Jag kan verkligen rekommendera den som bygger ett uterum att satsa på stora fönsterpartier.
  • Gemenskapen. Vi har skapat ett rum där hela familjen kan umgås och göra roliga aktiviteter tillsammans.
  • Njutningen. Uterummet behöver inte bara vara en plats för att göra saker i. Passa också på att slappna av och njut här.
Till alla uterum

Kreativitet året runt

Thomas Berhof hade precis gått i pension när han hittade tillbaka till sin lite bortglömda hobby – måleri. Nu när arbetet inte tog upp större delen av hans tid kunde han få ur sig tavlorna som legat och väntat på att få komma ut. Thomas var noga med att välja rätt plats på tomten för uterummet. Ljuset är viktigt när man ska måla. Även storleken på uterummet var en central del för Thomas – han behövde bra med utrymme för staffli, färger och penslar.

Thomas bästa tips för den som skaffa uterum:

  • Läget. Tänk på vart du placerar uterummet.
  • Syftet. Vad ska du göra i ditt uterum? Tänk igenom det ordentligt innan du börjar bygga, så du inte missar några detaljer. Se till att du kan använda det året om också.
  • Storleken. Välj rätt storlek på uterummet. Så du kan göra alla de saker som du drömmer om att använda rummet till.
Fakta

Sabina Dufberg

Bor: Huddinge
Uterum: Lycka
Storlek: 21,5 m2
Använder uterummet: till att träna och spendera tid med familjen

Fakta

Thomas Berhof

Bor: Gottskär, tillsammans med fru
Uterumspartier: Isolent
Storlek: 12 m2
Använder uterummet: till att måla, hittade tillbaka till penseln genom uterummet.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden