Familjen Zakrisson designade själva


Målet för Marléne och Anton Zakrisson i Umeå var att bygga ett uterum som verkligen gjorde det mesta av utsikten mot den trolska skogen. Lösningen blev en design med fasta och skjutbara glaspartier.

Berätta hur ni tänkte kring designen av ert uterum?

– Vår tanke var att skapa ett uterum som ger en känsla av att vara nära naturen, med maximalt ljusinsläpp och öppningsmått.

– Vi skissade fram en lösning med fasta och skjutbara glaspartier och beställde i de mått som passade bygget. Resultatet blev en väggöppning på hela 6,8 meter.

Uterum

Antracitgrå uterumspartier och Comfort 16 mm kanalplasttak

Vad är ni mest nöjda med?

– Vi älskar rummets estetik både in- och utvändigt och faktum är att den nya designen gett hela vårt hus ett ansiktslyft.

– Ljusinsläppet är helt fantastiskt och känslan av att sitta ute i skogen fast man är inne är helt magisk.

Uterummet sett utifrån

Hur använder ni uterummet?

– För hela familjen har det blivit en extra samlingsplats där vi äter och fikar nästan varje dag under våren och sommaren.

– När hösten smyger sig på och det börjar bli lite ruggigt ute, tänder vi eldbordet och njuter av tystnaden och närheten till skogen.

Era bästa tips till de som ska skaffa uterum?

– Tänk på placeringen! Kvällssol ger fantastiska kvällar, men det är mest praktiskt om uterummet också har en anslutning till köket eller vardagsrummet.

matplats i uterummet

Till alla uterumspartier

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden