ETT ÅR MED UTERUMMET DRÖMMA


Barnfamiljen skaffade - efter att ha drömt länge - äntligen ett uterum. Nu efter ungefär ett års användning fick vi en intervju med familjen som ville dela med sig av sina erfarenheter om vad uterummet inneburit för dem och hur de använder sitt uterum i vardagen.

Innan ni skaffade uterum, vad hade ni för tankar och känslor kring det och varför ville ni ha ett till ert nya hem?

- I vårt gamla hus fanns det inget uterum men vi planerade och drömde alltid för att bygga ett. Tyvärr så blev det aldrig av eftersom vi någonstans visste att vi skulle flytta därifrån. När vi bestämde oss för att bygga ett nytt hus så var ett av de självklara projekten ett uterum. Nu kunde vi äntligen förverkliga vår långsiktiga dröm berättar pappan om sina tankar kring uterumsdrömmen i familjen.

Uterum


Ni valde uterummet Drömma, varför blev det just den här modellen?

- Vi hade ett smidigt och bra samarbete med Skånska Byggvaror från första början och utöver det hade vi några kriterier som vi ville hålla fast vid. Vårt hus är ett trähus så vi ville även ha ett uterum med trästomme. Skånska byggvarors katalog var väldigt inspirerande med ett högklassigt innehåll - jag skulle säga att enligt min åsikt är det till och med den snyggaste katalogen som finns på marknaden – så det var trevligt att bläddra och se de olika alternativ i den.

Vi älskar retrostilen och Drömma passade perfekt stilmässigt gentemot vårt hus och vad vi gillar. De stora limträbalkarna som vi kunde måla i samma färg som huset var ett stort plus.


Läs mer om vårt populära uterum Drömma som finns i 52 olika storlekar och varianter.

 

Bildtext


På Skånska Byggvaror kan man välja säsong för att få sitt uterum anpassat efter hur lång tid av året som man tänkt använda det. Då motsvarar isoleringsförmågan för uterumspartierna och taket denna säsong. Vilka egenskaper ville ni ha till ert uterum och varför?

- Vi ville definitivt ha ett uterum som förlänger sommaren i båda ändarna och därför blev det en modell anpassad både för vår och höst. Vi började utnyttja vårt uterum direkt efter att snön hade smält på våren. Vi isolerade inte uterummet men det är fortfarande skönt att spendera långa höstkvällar där och att äta middagar med familjen. Vi planerar att skaffa en infravärmare som en extra värmekälla för att kunna njuta av vårt uterum ännu längre. Tills vidare har vi ändå klarat oss utan den, berättar pappan nöjt.

Bildtext


Vilken typ av bemötande har uterummet fått av era grannar och vänner?

- Många har tyckt att uterummet är rymligt eftersom vi både har matgrupp för mysiga middagar och en loungehörna med soffa för umgänge. Utöver rymligheten har många lagt märke till trästommen. De tycker att den stuckit ut positivt genom att den målats in i samma kulör som fasaden. Kommentarerna har varit positiva på alla sätt vilket känns jättekul.

Bildtext


Det är ju känt att uterum är ett mångsidigt utrymme men hur använder ni uterummet i de olika årstiderna?

- Nu under coronapandemin har det agerat som ett utmärkt arbetsrum där jag har haft många distansmöten. På sommaren har det däremot i stort sett bara använts för familjen. Vi grillar och äter tillsammans i uterummet eller sitter med våra grannar och njuter av några glas vin. Det har blivit familjens naturliga samlingspunkt. På våren och hösten har det inneburit en förlängd utesäsong för oss och på vintern har det fått en mer funktionell funktion i form av förråd till grill och andra trädgårdsföremål. På det här sättet kan vi utnyttja uterummet året runt.

Bildtext


Har uterummet motsvarat era förväntningar och vad är det bästa med uterummet?

- Det har definitivt motsvarat våra förväntningar och vi har varit väldigt nöjda med det – både med kvalitet, material och utseendet. Det bästa är att det ger mer utrymme till oss och lite extra kvadratmetrar. Det har blivit ett ställe där det är trevligt att samlas med familjen, vänner, bekanta och släktingar. När man lägger till att samarbetet med Skånska Byggvaror flutit på så himla bra från början till slut och att vi är väldigt nöjda med kvaliteten så fick vi verkligen det vi beställde.

 

Skapa ett hem att njuta i! Beställ 2024 års katalog som är fylld med inspiration och tips.

Bild på vår inspirationskatalog.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden