BIRGITS MAGISKA UTEPLATS


Att inspireras av andra kan ge massor av bra idéer om vad som kan förbättras i det egna hemmet. Hemma hos Birgit går det att hitta många spännande lösningar, och mitt bland dem är ett härligt fristående uterum, fyllt med spännande inredning.

Hur kom du på idén att skaffa dig ett Lycka uterum?

- Vi såg hela tiden annonser för uterum så vi klickade oss in på en av dem för att läsa mer. Det är väldigt öppen terräng här och det blåser en del. De två första somrarna här testade vi olika vindskydd, med blandad framgång, och kom fram till att ett uterum med glasdörrar skulle vara perfekt. Först tänkte vi själva designa det i samma stil som huset, men efter att vi hittade 'Lycka' tyckte vi att det var rätt likt i stilen, och det var både billigare och mer tidseffektivt än att beställa material själv.

Vad var viktigt för dig då du valde stilen på ditt uterum?

- Att det skulle passa ihop med resten av stilen vi har här.

Lycka uterum


När är bästa tiden att vara i uterummet och vad gör du allra helst där?

- Att ta med sig kaffekoppen ut på morgonen och krypa upp i den härliga hängstolen och bara njuta av stillheten och fågelkvitter. Vi tycker också att det är trevligt att ha gäster i uterummet, och så härligt att sitta där och titta på solnedgången med något gott i glaset. Uterummet är vår-/höstisolerat, men vi använder det också när det är fint väder på vintern. Då tänder vi eldstaden för att göra det varmt och mysigt.

Lycka uterum


Vad är det bästa med att ha ett uterum, och vad är du mest nöjd med?

- Det är att det förlänger trädgårdssäsongen, för även om det är rått ute så är det varmt och skönt inne i uterummet. Särskilt i mars/april och september/oktober gör uterummet att vi sitter ute mer. Vi öppnar upp för värmande solstrålar och stänger igen för kalla vindar. Det är också mysigt när regnet smattrar på taket och man sitter torrt och inte behöver fly in med kuddar och sånt.

Lycka uterum


Du har väldigt spännande inredning i uterummet. Berätta, vad kan rätt inredning göra för stämningen i ett fristående uterum som detta?

- Jag ville att uterummet skulle vara helt annorlunda jämfört med vardagsrummet inne, så här måste det finnas trädgårdsmöbler. Stilen är modern och väldigt personlig, en blandning av designmöbler och möbler gjorda av husets möbelsnickare. Hängstolen med den härliga kudden är den bästa sittplatsen, så där gäller det att vara först till kvarn. Den stora spegeln får rummet att se större ut och speglar naturen utanför. Den gedigna taklampan i bambu är ett blickfång och jag älskar den!

Lycka uterum


Vad säger familj och vänner när de ser ditt uterum?

- De tycker att det är jättemysigt och skulle gärna kunna tänka sig ett eget.


Vad är den viktigaste inredningsdetaljen i ditt uterum, om du bara får välja en?

- Helt klart Bamboo, den stora handgjorda pendeln av bambu som är 120 cm i diameter och importerad från Bali. Verkligen pricken över i:et!

Lycka uterum


Du har ju många följare på ditt instagramkonto @bibbishus. Vad får du för kommentarer om ditt uterum?

- Jag får mycket positiv feedback om uterummet, och det är foton och videor av det som får mest engagemang av det jag delar. Jag ser ofta kommentarer som ‘magiskt’, ‘vackert’ eller ‘trevligt uterum’. Följ mig gärna på @bibbishus där jag delar bilder på uterummet genom alla årstider.


Vad tycker resten av familjen om uterummet? Är det några familjemedlemmar som har blivit mer imponerade än andra?

- Madell, vårt barnbarn är väldigt förtjust i uterummet och tycker att det är jätteroligt när vi samlas där. Ska vi äta tårta eller baka våfflor så insisterar hon på att vi gör det där.

Lycka uterum


Har du något bra tips till de som funderar på att skaffa ett uterum?

- Jag skulle fråga mig själv hur stor yta jag behöver, och ska uterummet rymma en lounge, ett matbord eller både och? Det är också viktigt att fråga sig själv om det ska användas hela eller delar av året. Vi valde ett uterum från vår till höst. Vi la mycket tid på placeringen av uterummet, och gjorde en mall som vi flyttade runt för att lättare se hur den var placerad i förhållande till solen, utsikten från huset, grannar etc. Som det ser ut nu är det snyggt integrerat i resten av utemiljön, där bakväggen fungerar som ett vindskydd för matplatsen. Vi har sol in i uterummet från tidig morgon tills att solen går ner över åkern på kvällen. .


Läs mer om vårt härliga uterum Lycka

 

 

Skapa ett hem att njuta i! Beställ 2024 års katalog som är fylld med inspiration och tips.

Bild på vår inspirationskatalog.

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden