Starta sommaren först av alla. Påbörja ditt projekt nu och bli klar innan sommaren. SE AKTUELLA KAMPANJER

En underhållsfri garageport i stål

gör vardagen enklare


Håkan och Carina är ett äventyrligt par med en stark passion för cykling och spännande resor. Deras aktiva livsstil gör att de prioriterar komfort när det gäller sitt hem. Under en tidigare garagerenovering valde de att installera garageportar av stål och var så nöjda med resultatet att beslutet var enkelt när de senare flyttade. Deras nya hem skulle givetvis också ha en garageport från Skånska Byggvaror.

Fakta

Håkan och Carina

Håkan och Carina lever ett aktivt liv och driver bloggen Husbilsresor & äventyr där de berättar om sina resor i Sverige och övriga Norden. För dem är resan viktigare än målet och husbilsresor är frihet.

Se alla garageportar

När Håkan och Carina flyttade till sitt nya hus så visste de att garagedörren till det fristående garaget inte hade en motor. Den var tvungen att öppnas manuellt och var ganska tung, så det var inte helt enkelt. Att hitta en lösning var dock enkelt, eftersom de hade goda erfarenheter av att montera sådana portar själva tidigare. Det blev en underhållsfri garageport i stål denna gång också.

garageort i stål

"Vi var mycket nöjda med vår garageport i vårt förra hem. Där bytte vi från slagport till garageport i stål med motor och kodlås. Det gjorde stor skillnad både när det gäller värmen i garaget och att slippa använda nycklar. Vi var mycket nöjda med både leveransen och hjälpen och upplevde att vi fick mycket för pengarna", berättar Håkan.

Monterade på hösten

De flyttade in i det nya huset på våren, och det tog lite tid innan allt var på plats. På våren och sommaren finns det så många andra saker man vill göra, och eftersom den gamla porten fungerade hyfsat valde de att vänta till hösten.

 "I Sälen gäller det att förbereda sig väl inför vintern på alla sätt. Att vi installerade garageporten på hösten innan snön och kylan kom var helt perfekt för oss", säger Carina.

Monterade garageporten själva

Man behöver inte massor av utrustning för att kunna montera en garageport själv, men man måste vara bra på att läsa instruktioner. Håkan och Carina gjorde klart monteringen på en dag och använde skruvmejsel, hammare och skiftnyckel för utförandet.

 "Vi kunde använda en befintlig räls som redan fanns där, men vi var tvungna att flytta några fästen. Annars följde vi bara instruktionerna och var försiktiga med att inte skruva för hårt", säger Håkan.

garageport i stål

De viktiga tillbehören

Svaret kommer snabbt när vi frågar om varför de valde att installera en garageportsmotor, kodlås och trådlös öppnare till garagedörren igen.

 "Att välja motor, kodlås och trådlös öppnare var en självklart även denna gång. Det förenklar fantastiskt mycket att kunna öppna garageporten med kodlås när vi tex hämtar cyklarna i garaget, för att inte tala om den trådlösa öppnaren när bilen ska köras in och parkeras."

 "Vi är mycket nöjda och känner också att en slät och jämn garageport blev bättre än en med utsmyckningar. Det känns rätt att både hus och garage ser ut på samma sätt, och det gör de verkligen nu."

garageport i stål

Tips från Håkan och Carina

Vi frågar om de har några tips de gärna vill dela med våra läsare, och de är ganska överens även där.

"Kolla runt hos flera leverantörer och välj den som bäst matchar era önskemål. Vi är mycket nöjda med vårt val av både leverantör och garageport, både nu och förra gången. Det är också ett hett tips att inte avstå från motor, kodlås och trådlös öppnare. Varför göra det svårt när du kan göra det enkelt?", avslutar Håkan och Carina vår intervju med.


Ange postnummer för att få riktade erbjudanden