Inspiration


Tillbaka

Kundreportage


Uterummet uppgraderade sommarstugedrömmen till rent livsnjuteri

Carin och Arne bor i villa i Härnösand, men åker så ofta de kan till sommarstugan vid Höga Kusten i Kramfors kommun.
De köpte den för 15 år sedan.
Då var det 32 kvadratmeter och en altan med fin utsikt. Sedan dess har stugan blivit moderniserad och utbyggd till 75 kvadratmeter. Uterummet som de byggde sommaren 2014 blev den perfekta slutklämmen.
- Vi hade en altan som vi gillade att sitta på. Men ibland blåste det och då spelar det inte så stor roll att det är soligt och fint. Och när regnet hängde i luften visste man aldrig om man skulle äta ute eller inne. Sedan hade vi ett stort sommarkalas med goda vänner och en massa barn och då hällde regnet ner. Det var då vi bestämde oss för att bygga ett uterum, förklarar Carin.
Makarna fastnade för ett Optimal S30 från Skånska Byggvaror.
- Det är ett område med sten och klipphällar så markarbetet tog lite tid. Vi fick hyra in en grävare, men vi fick också gräva en del för hand. Sedan hade vi en snickare till hjälp för att bygga trädäcket och resa stommen. Målade gjorde vi själva. Alltihop tog kanske fem veckor. Jag tror uterummet i sig kostade 36 000, och totalt lade vi kanske det dubbla.
- Men det är värt varenda krona! Det har till och med överträffat våra förväntningar. Vi sitter nästan aldrig på vår gamla altan längre. Vi är i uterummet oavsett väder. Vi öppnar glaspartierna om det är soligt och varmt. Är det riktigt varmt kan uterummet till och med ge lite svalka.
Carin och Arne valde ett uterum för förlängd sommar. När vi pratas vid är det mitten av oktober och makarna har precis varit ute i stugan för att stänga ned för vintern. De har inte vintervatten där ute.
- Det var inte många plus ute sista helgen. Men vi satt i uterummet ändå och hade det gott med hjälp av lite infravärme. Vi har kommit på att vi kan se tv:n i vardagsrummet från uterummet, så nu sitter vi till och med där och tittar på Idol. När den bästa deltagaren åker ut är det bara att vända blicken och njuta av utsikten istället!


"Vi sitter nästan aldrig på vår gamla altan längre. Vi är i uterummet oavsett väder."

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden