Inspiration


Tillbaka

Kundreportage


När en stylist tar sig an ett uterum så händer det saker från säsong till säsong

Camilla Perez jobbar som stylist inom både mode, inredning och mat. Hon bor i Bromma med man och två söner. Egna Hem-huset från 1939 har varit föremål för renovering under den senaste 15-årsperioden, men det hade inte obegränsat med utrymme och det var en av anledningarna till att familjen våren 2015 bestämde sig för att det var dags för ett uterum.
- Det var ett enkelt sätt att få mer yta. Plus att vi hade haft väldigt många trevliga kvällar i grannarnas uterum, säger Camila Perez.
Familjen valde en vår-höst-variant med pulpettak som matchade funkisstilen på huset. Men hur tänker en stylist som jobbar med inredning när det nya uterummet ska fyllas med pinaler, detaljer och liv?
- Huset är vitt med mycket vit inredning. Då får man göra det lite ombonat med färger som kontrasterar mot allt det vita.
Camilla nöjer sig inte heller med att göra färdigt inredningen en gång, och sedan sitta still och nöjd i båten. Hon låter den förändras med säsongerna.
- På hösten blir det mörkare, med fårskinn och svarta rottingmöbler. På vintern får först julgranen bo där. Den syns väl inifrån huset, och så slipper vi barret! Sedan använder vi uterummet till att vinterförvara en del växter som mår bra där ute. På våren får det en annan funktion. Då kan man ha sticklingar där, och så fröer. På sommaren ställer vi dit ett extrabord. Då blir det ännu mer ett umgängesrum när kompisarna kommer över på middagar.
- Det är ett fantastiskt användbart extrarum med trädgård åt tre håll. Vi stortrivs med det!
Några generella inredningstips just för ett uterum har hon inte. Det beror så mycket på läge och funktion.
- Jag är ganska stilren av mig, men lyktor och ljus är förstås aldrig fel. Det är också viktigt att man ska kunna röra sig ganska fritt, och komma in och ut i trädgården lätt och smidigt.
Hon har upptäckt fördelarna med ett uterum även i jobbet:
- Jag gjorde ett tidningsreportage åt en kund där vi använde uterummet för julmys. Vi hade en gran där och pepparkaksdeg och så ställde vi ut ett bord för paketinslagning. Och jag har plåtat mat i uterummet! Taket släpper igenom ett ljus som är helt fantastiskt för fotografering.
På Instagram kan du följa Camilla via Camillastylist.


"Det är ett fantastiskt användbart extrarum med trädgård åt tre håll. Vi stortrivs med det!"

Ange postnummer för att få riktade erbjudanden