Stöd


Här hittar du stöd som hjälper dig när du ska köpa och montera markiser. 

Tillbaka Så mäter du din markis Plisségardiner - såhär mäter du Plisségardiner - Topphängd eller flexhängd? Plisségardiner - Varför köpa till skena?

Så mäter du din markis


Plisségardiner - Topphängd eller flexhängd?
Topphängd eller Flexhängd? - Vad är skillnaderna?


Topphängd

Den löper uppifrån och ner, med snördrift på höger sida. Består av under- och överlist i aluminium med en veckad dubbel väv däremellan. Genom sina horisontella luftfickor och energismarta väv tilläggsisoleras fönstret. Ett invändigt metalliserat skikt reflekterar och förbättrar isoleringen ytterligare. Tar minimalt med plats i uppdraget läge.

Flexhängd
Du väljer var i fönstret du vill sol-/insynsskydda. Kan dras uppifrån och ner såväl som nerifrån och upp, även placeras mitt på fönstret. Består av under- och överlist i aluminium med en veckad dubbel väv däremellan. Genom sina horisontella luftfickor och energismarta väv tilläggsisoleras fönstret. Ett invändigt metalliserat skikt reflekterar och förbättrar isoleringen ytterligare. Tar minimalt med plats i uppdraget läge. Inga synliga hål eller linor som tar bort det eleganta utseendet på solskyddet.

Plisségardiner - Såhär mäter du
Så här mäter du – måttbeställning

Du får precis det mått du önskar. Max bredd: 2000 mm (topphängd) / 1500 mm (flexhängd). Max höjd: 2100 mm. Mät enligt bilden för att få rätt mått på din energigardin. Alla mått ska anges i mm.

1) Mät bredden där energigardinen ska sitta, ange det smalaste värdet i mm av dina tre mätningar.

2) Mät höjden där energigardinen ska sitta, ange det högsta värdet i mm av dina tre mätningar.

Plisségardiner - Varför köpa till skena?
Skena

Köp till skena för att skapa extra styrning och minimera ljusinsläpp vid kanterna. Det innebär att energigardinen löper i en snyggt designad skena i vit aluminium. Den håller gardinen på plats om du öppnar fönstret samtidigt som den tar bort ljusinsläpp i glipan mellan gardin och karm. Särskilt viktig om du vill mörklägga.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden