Golv

Att lägga ett nytt golv är enklare än vad du kanske tror, och är ett bra sätt att förändra intrycket och känslan av ett rum. Det kan antingen harmonisera med eller bryta av mot övriga detaljer i rummet.

Att hitta rätt golv

Det finns idag ett stort urval av golv på marknaden och det kan därför kännas som en djungel för den som vill hitta rätt. Golv i ek, laminatgolv, parkett, vinylgolv, golv för uterum och klinkers är bara några exempel på vad du kan välja mellan. Det är en bra utgångspunkt att ställa sig frågan i vilket slags rum golvet ska ligga och vad du eller din familj använder rummet till. Golv i sovrum jämfört med en hall eller kök ställer olika krav på ytskikt.

Behöver golvet ytbehandlas?

Att lägga golv själv, även för den ovana, är inte särskilt svårt om du bara vet vad du bör tänka på. Är det kakel eller klinkers du ska lägga bör du inte glömma ytbehandling på plattorna, det skyddar mot väta, smuts och fettfläckar. Om du bara behandlar ytan rätt kan ett kakel- eller klinkergolv vara både snyggt och väldigt tåligt i till exempel rum som kök eller hall.

Skånska Byggvaror erbjuder golv av god kvalitet

Skånska Byggvaror erbjuder ett stort sortiment av golv som både håller länge och är smidiga att lägga själv. Köp till exempel ett klickgolv för att snabbt få ditt nya golv på plats. Läs mindre

testvinnare

Parkettgolv

Barlinek är en av Europas största golvtillverkare.
Det är härifrån vi hämtar våra kvalitetsgolv i parkett. De finns i 13 olika utföranden i ek. Välj mellan en, tre eller fyra stavar i olika designalternativ.

Det är enkelt att lägga golven tack vare det finurliga klicksystemet. Du får bra garantier och golven med 3,2 millimeter slitskikt kan du slipa både två och tre gånger.

Testvinnande Ek - Askania Parkett 3-Stav, 5Gc är en ekparkett med ett slitstarkt lackat ytskikt som lämpar sig som golv i husets alla rum.
Maximalt betyg i både slitstyrka och tålighet mot fläckar som rödvin och olivolja.

Läs mer

Nyhet

Golv

Snyggt och tåligt

Nu hittar du snygga och tåliga parkett- och laminatgolv hos Skånska Byggvaror. Har du funderat på vilket underlag du ska ha i ditt uterum? Våra laminatgolv är extra tåliga och lämpar sig utmärkt för uterum och verandor.

Parkettgolven finns i 13 olika utföranden, och du hittar utan svårighet ett som lyfter inomhusmiljön hemma i ditt drömhem!

Nyhet

behaglig värme

Golvvärme

Golvvärme är ett behagligt sätt att värma huset på.
Det är ekonomiskt, bekvämt, flexibelt och säkert samt kan installeras ovanpå befintliga golvkonstruktioner.

Termostaten är digital och kan därför garantera minimala temperatursvängningar. Termostaden är utrustad med en rumsgivarfunktion som kan användas på tre olika sättl, som golvtermostat, rumstermostat eller som en kombination av båda.

Läs mer


Ange postnummer för att få riktade erbjudanden