Inspiration


Här finner du inspirerande bild, filmer och reportage om våra fönster.

Kundreportage

"Det blev inte bara snyggt, våra nya fönster är en vinst på alla sätt"

När Martin och hans familj flyttade in huset i Rydebäck satt originalfönster och fönsterdörrar från 1976 kvar. Särskilt fönstren på södersidan hade tagit stryk av väder och vind.  Familjens första projekt blev därför att byta fönster och fönsterdörrar på ena sidan av huset.

Funktionellt, ljust och modernt i skånelängan

– Vi bor i en skånelänga och hade fönster med spröjs. Men flera i området hade moderniserat sina hus med andra typer av fönster och dörrar. Det föll oss helt klart i smaken, så när vi när  bytte fönster passade vi på att byta stil. Vi ville ha en luftigare känsla i huset. Dessutom ville vi ha praktiska vridfönster, de är lätta att hålla rena och har bra barnsäkringslägen.

Mycket fönster för pengarna

– Vi var nya på det här med hus, berättar Martin, men jag visste att Skånska Byggvaror har bra grejor. En jämförelse på nätet bekräftade det och valet var lätt. På Skånska Byggvaror fanns de fönster vi sökte, och de verkade både ha bra isolering och kvalitet.  Det som gjorde mig gladast var att det inte var så dyrt att byta fönster som jag trodde.  Vi gjorde vår beställning på nätet och fönstren kom hem till oss utan bekymmer.

Händiga herrar på plats
– Ja, det finns faktiskt de som är händigare än jag och min fru, säger Martin. Vi anlitade hantverkare  som kom hem till oss. Som småbarnsförälder är det praktiskt med proffs, tiden räcker inte alltid till för allt man vill göra. Men det såg inte så svårt ut, jag hade nog också klarat det med lite hjälp.  Plåtslagaren ordnade nya fönsterbleck, och svärfar hjälpte till med målning och småfix  inomhus. På tre dagar var jobbet med sex fönster och tre fönsterdörrar helt klart.

Värmen och pengarna stannar inne
– Vi märkte ganska snabbt att våra nya fönster sparar en hel del energi, men också att vi skulle ha sparat ännu mer om vi hade bytt alla fönster på en gång, säger Martin. De gamla fönstren läcker in kyla och släpper ut värme. Det är tydligt nu när vi har bra fönster i halva huset. För att inte tala om vilken skillnad det gjorde att byta den där gamla fönsterdörren.

Skånska Byggvarors hemsida kommer att få besök, igen
Projektet har definitivt inte avskräckt familjen, för nu är det snart dags igen. – Fönstren på norrsidan av huset klarar egentligen flera år till med lite underhåll och färg. Men med den förbättring vi fick, både vad gäller isolering, underhåll, utseende och inte minst elräkningen, har vi planer på att byta fönster även på norrsidan till sommaren. Och vi passar nog på att byta ytterdörren och dörren till tvättstugan till något modernare, avslutar Martin.
Ange postnummer för att få riktade erbjudanden